Gasilci iz Bohinja na pomoč v Belo krajino

Gasilci iz Bohinja na pomoč v Belo krajino

V nedeljo, 10.6.2018 ob 5. uri zjutraj, smo gasilci iz Bohinja odšli na pomoč kolegom v Belo krajino, natančneje v Črnomelj po hudi ujmi s točo, ki jih je prizadela pred dnevi. Klicu na pomoč se je odzvalo 8 gasilcev iz PGD Bohinjska Bistrica, 3 gasilci iz PGD Stara Fužina in po en gasilec iz PGD Gradišče in PGD Savica Polje. Na postajališču Voklo smo se zbrali vsi gasilci iz Gorenjske regije in v konvoju odšli na pomoč.
V nedeljo je tako domačim gasilcem pri odpravljanju posledic neurja na območju občine Črnomelj prišlo na pomoč 1035 gasilcev z 214 vozili. Prišli smo gasilci iz Gorenjske regije, regije Ljubljana I., Ljubljana II., Ljubljana III., Savinjsko Šaleške regije, Notranjske regije, Zasavske regije, Celjske regije, Dolenjske regije, obe sosednji GZ Metlika in Semič ter hrvaški gasilci iz Vatrogasne zajednice Karlovačke županije.

Območje je resnično hudo prizadeto. Ena gasilka in 12 gasilcev iz Bohinja smo tekom dneva uspeli prekrili/sanirati 3 stanovanjske hiše, 4 gospodarska poslopja in 1 manjšo cerkev sv. Sebastijana. Bili smo čudovita in usklajena ekipa. Kljub lepi in sončni nedelji, ki bi jo lahko preživeli doma, močan stisk roke, solze v očeh in objem ljudi, ki smo jim pomagali pove, da smo se odločili prav in da srčnost in pomoč ne pozna meja.
Foto galerija: