Taktična vaja – požar opuščenega gostišča Črna prst

Taktična vaja – požar opuščenega gostišča Črna prst

V soboto, 2.6.2018 smo ob 20. uri izvedli taktično vajo na opuščeno gostišče Črna prst v Bohinjski Bistrici. Vaja je vključevala različne taktične pristope vstopanja v goreč objekt, preiskovanje prostorov, iznos ponesrečencev, oživljanje, gašenje, dostop preko lestve, obramba sosednjih objektov, preskrba z vodo in vodenje intervencije skladno s postopki IPS. Vaja je odlično uspela, zaradi lege objekta v središču Bohinjske Bistrice so si jo ogledali tudi številni obiskovalci in stanovalci sosednjih blokov.
S to vajo člani PGD Bohinjska Bistrica zaključujemo z vajami v poletni sezoni in znova začnemo jeseni, zato zahvala vsem gasilcem PGD Boh. Bistrica za njihov trud. Vsako leto po zaključni vaji na koncu sezone pripravimo tudi pogostitev, tudi letos se je potrudil Niko Odar in pripravil odličen golaž, blagajničarka Anica Murovec pa nas je razveselila z jabolčnim zavitkom – hvala vsem.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo tudi Anžetu Čoklu, General Manager Bohinj ECO Hotel, za dovoljenje uporabe objekta za izvedbo vaje.
Foto:Gojko Zdravkovič